۱۵ مرداد ۱۴۰۱ - ۱۷:۲۵
چرا سهم ذوب‌آهن صف خرید شد؟

«ذوب» در معاملات دو روز کاری اخیر، پرتقاضا و در سقف مجاز دادوستد شد. چه دلیلی برای این افزایش اقبال می‌توان یافت؟

فردای اقتصاد: ذوب‌آهن اصفهان با نماد «ذوب»، برای دومین روز کاری متوالی توانست به صف خرید برسد و ۱۰ درصد از کف قیمتی خود فاصله بگیرد. این اتفاق را می‌توان تا حدودی به شرایط مثبت کل بازار نسبت داد اما به نظر می‌رسد که دلیل دیگری نیز در این موضوع تاثیرگذار باشد.

نگاهی به وضعیت بنیادی «ذوب»

این شرکت که در زمینه تولید تیرآهن، میلگرد، کلاف، شمش کالایی و... فعالیت دارد، اولین شرکت فولادی کشور به حساب می‌آید که در بهمن ۱۳۹۰ با قیمت هر سهم ۱۳۰ تومان پا به بازار سرمایه گذاشت. سرمایه این شرکت در حال حاضر ۶۱۵۰ میلیارد تومان است و با افزایشی که این روزها در تابلوی بورس داشته است، حوالی ۲۲۶ تومان در هر سهم معامله می‌شود.

ردپای قطعی برق در تولیدات ذوب

اگر به تولیدات ماهانه شرکت نگاهی بیاندازیم، مشخص است که سطح تولیدات آن نسبت به مدت مشابه سال گذشته با رشد قابل قبولی روبرو بوده است. شرکت در ۴ ماهه ابتدایی سال ۱۴۰۰ توانسته بود بیش از ۶۹۴ هزار تن از محصولات مختلف را تولید کند درحالی که در ثلث سال جاری جمع تولید شرکت به بالای ۹۰۳ هزار تن رسیده است که از افزایش ۳۰ درصدی تولید خبر می‌دهد.

اما اگر به صورت فصلی به وضعیت تولید «ذوب» نگاه کنیم، شرایط در سال جدید برای شرکت به خوبی پیش نرفته است. «ذوب» در فصل زمستان سال گذشته توانسته بود جمعا ۶۹۸هزار تن محصول تولید کند که در فصل بهار به ۶۸۷هزار تن کاهش یافته و حتی در تیر ماه نیز شاهد کاهش نزدیک به ۵ درصدی تولید نسبت به خرداد هستیم که احتمال قطعی برق را برای این شرکت افزایش می‌دهد زیرا در دیگر شرکت‌های فلزی نیز همین کاهش تولید در تیرماه دیده می‌شود.

چرا سهم ذوب‌آهن صف خرید شد؟

مقدار فروش محصولات نیز دقیقا شرایط یکسانی را تجربه کرده است و همانطور که در نمودارهای زیر پیداست، مقدار فروش فصل بهار نسبت به زمستان و ماه تیر نسبت به خردادماه کاهش داشته است.

چرا سهم ذوب‌آهن صف خرید شد؟

چرا سهم ذوب‌آهن صف خرید شد؟

تلاش ذوب برای خروج از زیان‌دهی

وقتی که به وضعیت سودآوری شرکت ذوب‌آهن اصفهان نگاه می‌کنیم، شرایط کمی وخیم‌تر می‌شود. این شرکت در آخرین صورت مالی منتشر شده در سامانه کدال برای فصل تابستان، نزدیک به ۱۲۳ میلیارد تومان زیان خالص شناسایی کرده است (۲ تومان به ازای هر سهم).

اگر به صورت فصلی به روند سودآوری شرکت نگاه کنیم، در بهار سال گذشته، «ذوب» توانسته بود که به سود خالص ۱۰۹۳ میلیارد تومانی دست پیدا کند (۱۸ تومان به ازای هر سهم) اما هر فصل این روند رو به کاهش گذاشت و شرکت در زمستان قبل ۱۹۷ میلیارد تومان و در بهار امسال ۱۲۳ میلیارد تومان زیان خالص شناسایی کرد.

دلیل عمده این روند کاهشی در سودآوری و زیان‌دهی شرکت در افزایش سنگین هزینه‌های عمومی، اداری و فروش به علت افزایش شدید قیمت انرژی و دستمزد بوده به طوری که هر فصل تقریبا اکثر سود ناخالص شرکت را از بین برده و در نهایت هزینه‌های مالی سنگینی «ذوب»، اندک سود موجود را نیز به زیان تبدیل کرده است. این شرکت در بهار ۶۶۹ میلیارد تومان هزینه اداری و عمومی و ۳۷۳ میلیارد تومان هزینه مالی داشته است.

حاشیه سود ناخالص و خالص شرکت نیز در همین جهت روند کاهشی شدیدی را تجربه کرده است. در بهار سال ۱۴۰۰، ذوب آهن حاشیه سود ناخالص ۲۹ درصدی و حاشیه سود خالص ۱۴ درصدی داشته اما در بهار سال جاری این نسبت‌ها به ۷ و منفی یک درصد کاهش یافتند که وضعیت عملیاتی و مالی شرکت را در شرایط سختی قرار داده است.

چرا سهم ذوب‌آهن صف خرید شد؟

فصل‌هایی که بنیاد ذوب را برهم پاشیدند

اگر نگاهی به نمودار نسبت قیمت به درآمد (P/E ttm) ذوب از سال ۹۷ داشته باشیم، مشخص است که تا قبل از شروع زیان‌دهی دو فصل گذشته، نسبت قیمت به درآمد این شرکت در محدوده ارزنده‌ای قرار داشته است به طوری که در اواخر سال ۱۴۰۰ حتی حوالی عدد ۵ نوسان می‌کرده است اما پس از دو فصل شناسایی زیان، این نسبت به حوالی ۱۷.۳ رسیده در حالی که P/E صنعت ۵.۹۶ و P/E کل بازار ۶.۸۷ در نوسان است.

بنابراین نمی‌توان دلیل اقبال سهامداران به این سهم در روزهای گذشته را به وضعیت بنیادی سهم ربط داد مگر اینکه کارشناسان به بهبود وضعیت فروش و سودآوری شرکت در آینده امیدوار باشند. البته اگر بحث قطعی برق نیز در این میان جدی‌تر شود، ممکن است که به افزایش نرخ فروش محصولات شرکت در بورس کالا منجر شود، اتفاقی که این روزها نیز البته نه چندان قدرتمند برای برخی محصولات شرکت اتفاق افتاده است.

چرا سهم ذوب‌آهن صف خرید شد؟

نگاهی به نمودار تکنیکالی ذوب

اگر به نمودار تکنیکالی سهم نگاهی بیاندازیم، شاید بتوان دلیل صف خرید این روزها را دریافت. همانطور که در تصویر پیداست، در روند نزولی میان‌مدت، سهم در کانالی نزولی در نوسان است و تا کنون چندین بار به کف و سقف آن واکنش داده است. طی آخرین حرکت نزولی اما کندل‌ها به کف کانال برخورد کرده و با افزایش تقاضا همراه شده است. در این میان اندیکاتور RSI نیز توانسته به بالای مرز ۳۰ برگردد که خود نشانه‌ای از افزایش قدرت خرید در نماد دارد. بین کف‌های ایجاد شده در کندل‌ها و اندیکاتور RSI‌ نیز شاهد یک واگرایی هستیم که باعث شده با کاهش مداوم قیمت، خریدهای قدرتمندتری در تابلو شکل بگیرد که تاثیر آن در روند معاملاتی این روزهای «ذوب» به خوبی مشخص است.

چرا سهم ذوب‌آهن صف خرید شد؟

برچسب‌ها

تبادل نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha